diumenge, 1 d’octubre de 2017

El sopar - Herman KochSobre l'autor (per Montse Clotas)

Herman Koch va néixer a Arnhem (Holanda) l'any 1953. Escriptor i també actor, ha fet una carrera notable treballant tant a la ràdio com a la televisió o el cinema. Ha participat en diverses sèries i pel.lícules i col.labora també en premsa escrita.

Pel que fa a la seva obra literària, se'l coneix primer pels seus relats curts, publicats en diverses antologies, i més tard per les seves novel.les. El sopar, publicada l'any 2009 va ser l'obra amb la que va guanyar premis destacats com ara el Premi del públic a Holanda i ha estat traduïda a més de vint idiomes. Més recentment cal destacar Benvolgut Sr. M i Una casa amb piscina. L'autor és un dels escriptors dels Països Baixos més destacats de l'actualitat.
Qüestions proposades per reflexionar i debatir:


  • Heu trobat durant la lectura que els personatges d'en Paul i en Serge canvien? Us ha anat canviant la vostra opinió sobre ells?
  • A mida que el cambrer va descrivint els àpats del sopar, heu sentit interès o rebuig? Compartiu l'opinió d'en Paul de que el restaurant i el menjar són pretensiosos? 
  • Què penseu de l'actitud d'en Paul i la Claire respecte al que va fer el seu fill? Com penseu que reaccionaríeu vosaltres?
  • Penseu que en Michael i en Rick representen la joventut actual?
  • Quanta influència tenen la Claire i la Babette sobre els seus homes?
  • Què us sembla la manera de solucionar el problema de la Claire i en Paul?
  • Creieu que s'apunta al tema de un factor biològic per justificar el comportament d'en Michael? Si és així, creieu que això és simplificar massa el conflicte?Entrevista a l'autor relacionada amb la novel.la:

https://www.youtube.com/watch?v=AiZ4vt2SNUQ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada