dijous, 2 de novembre de 2017

Germà gran - Lionel ShriverSobre l'autora (Per Montse Clotas)

Margaret Ann Shriver és el nom de Lionel Shriver, nascuda el 18 de maig de 1957 a Gastania (Carolina del Nord). Periodista i escriptora, provinent d’una familia molt religiosa,  va estudiar Belles Arts a l’ Universitat de Columbia i ha viscut a Nairobi, Bangkok i Belfast. Actualment resideix a Londres,  casada amb el bateria de Jazz Jeff Williams.
L’any 2005 va guanyar el premi Orange de ficció per la seva novel.la “Tenemos que hablar de Kevin”,  una obra de suspens que estudia l’ambivalència maternal i l’efecte que aquesta podria haver tingut en el comportament del seu fill Kevin i en la decisió que aquest pren d’assassinar a set companys de classe uns dies abans de fer 16 anys. El llibre va crear molta polèmica però va tenir molt d’èxit. També l’any 2005 va començar a escriure articles per el diari anglès The Guardian on també comparteix les seves opinions respecte a la forma d’entendre la maternitat a les cultures i societats occidentals. Altres novel·les conegudes de l’autora són: El mundo después del cumpleaños, Todo esto para qué y los Mandible.

Germà Gran s’inspira en la seva experiència personal ja que el seu germà gran va morir d’un atac de cor, relacionat al problema d’obesitat mòrbida que sofria.


Preguntes per al debat:

Diu la Pandora: "Sóc com l'arròs blanc" Esteu d'acord amb aquesta descripció que fa de si mateixa? Com la veiueu?

Penseu que el fet d'haver crescut com a fills d'una celebritat televisiva com el Travis va influir en les personalitats de la Pandora i l'Edison?

Com veieu el matrimoni d'en Fletcher i la Pandora? Penseu que són feliços?

En Fletcher i l'Edison us semblen molt diferents o veieu alguna coincidència entre ells?

Quines causes penseu que han portat a l'Edison a convertir-se en obès?

En Fletcher no aprova la desició de la Pandora d'anar a viure amb el seu germà. Què us sembla això? 

La novel·la està ambientada als Estats Units, on sabem que hi ha una taxa d'obesitat molt important. Quines creieu que són les causes?

Creieu que menjar compulsivament és considerat de manera diferent a altres adiccions?

Us ha sorprès el gir que es fa cap al final de l'història?

Penseu que la Pandora podria haver fet més per l'Edison?


Entrevista a l'autora al diari Ara:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada