dijous, 1 de març de 2018

El Club de la buena estrella - Amy Tan

Resultado de imagen de amy tan el club de la buena estrella


Sobre l'autora (per Montse Clotas)

Amy Tan va néixer el 19 de febrer de l’any 1952 a Oakland (Califòrnia). És una escriptora que explora les relacions entre mares i filles.  Els seus pares eren immigrants xinesos; el pare, Joan Tan, enginyer electrònic, va fugir de la Xina escapant de la guerra civil. Després de les morts tràgiques del seu pare i el seu germà se’n va anar a viure a Suïssa, on l’Amy va acabar els seus estudis. La relació d’ella amb la seva mare no era gaire cordial ja que aquesta esperava que la seva filla es convertís en neurocirurgiana o pianista però Amy va preferir ser reportera i editora.
L’any 1974 es va casar amb el seu xicot Louis DeMattei, advocat de professió. Amy Tan va començar a treballar en el gènere de ficció, essent premiada amb la seva primera història “Endgame”. Sandra Dijkstra, agent literària, la va animar a escriure un volum d’històries. Mentre es dedicava a aquesta tasca la seva mare es va posar malalta i Amy li va prometre que si es recuperava la portaria a la Xina. La seva mare recuperà la seva salut i l’any 1987 van anar a la Xina. El viatge va ser una gran font d’inspiració per acabar el volum d’històries i també per començar la novel·la “El club de la buena estrella”, publicat al 1989, amb gran èxit de vendes i traduït a 17 idiomes.
El seu treball més recent és “Un lugar llamado nada” on relata les experiències viscudes per un grup de persones que es perden en una expedició a la Jungla de Burma. També ha escrit dos llibres infantils:” La dama de la Luna” i “The Chinese Siamese Cat”, ha format part d’una banda de rock-Garaje literària i va aparèixer a un capítol dels Simpson.
L’any 1993 l’adaptació cinematogràfica de El club de la buena estrella va obtenir un gran èxit comercial.


Web de l'autora (anglès)


Entrevista


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada