dijous, 3 de maig de 2018

Tomates verdes fritos - Fannie Flagg


Sobre l'autora (per Montse Clotas)


Fannie Flagg va néixer el 21 de setembre de 1944 a Birmingham (Alabama). A l’edat de 19 anys va començar a escriure i produir programes de televisió. Més tard va debutar com actriu, escriptora de tv, cinema i teatre. Al publicar la seva primera novel·la però, va deixar l’actuació.

Les seves novel·les, entre elles Tomates verdes Fritos en el Café de Whistle Stop (portada al cinema), Bienvenida a este mundo, Pequeña Daisy Fay y el hombre de los milagros y Me muero por ir al cielo han figurat a les llistes de llibres més venuts del New York Times.

El guió de Fannie Flag per a la pel·lícula Tomates verdes fritos va ser candidat als premis de l’Acadèmia de Hollywood i al del Gremi d’escriptors americans. Va obtenir el prestigiós premi dels guionistes i es va estrenar a la gran pantalla l’any 1991.

Fannie Flagg va fer pública la seva dislèxia, cosa que va significar un repte per l’escriptora pels impediments que li comporta. Tot i així va superar les seves pors completant amb èxit molts guions i novel·les.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada